sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Uusi vuosi, uudet kujeet jne. Erityisesti uudet puvut! Kamalasti olisi kaikkia kivoja pukuja, jotka olisi hauska tehdä, mutta. Rajalliset resurssit ja aika tulevat ikävästi vastaan. Katsotaanpa... tämän vuoden puvut ovatkin sitten todella pelipainotteisia! Sopii minulle, sillä muutenkin kiinnostuksen kohteeni nojaavat aika rankasti peleihin. Peleissä on omalla tavalla ihana seurata esim. pukujen liikkeitä tuulessa, hahmojen hiuksia... ja, no, vähän kaikkea. Riippuu tosin pelistä - Fire Emblemeissä ei turhan paljon tuulessa hulmuavia pukuja näy. Varsinkaan vanhoissa GBA peleissä...

Mistä päästäänkin ensimmäiseen pukuuni! Louise pelistä Fire Emblem: Rekka no Ken(Blazing Sword), USAssa tunnetaan myös pelkästään Fire Embleminä.
Myönnän, en ole pelannut peliä siihen asti, missä Louise tulee mukaan. Ei ole semlakaan, ja hän sentään cossaa kanssani Pentiä, Louisen aviomiestä ja mitäliemaagilordia. Enivei. Louise on nätti. Louisen puku on nätti.
Vaaleanpunaista. Yikes.
Peruukkina aion käyttää samaa, kuin Pattyssa, paitaan minulla on jo sametti ja viittaan vuorikangas(yhdestä semlan puvusta ylijäänyt valtava pala). Sekä palanen Wonderflexiä josta yritän vääntää nuo haarniskakappaleet. Suurin haaste tulee varmaan olemaan jousipyssy, se kun on tuollainen hämmentävän mallinen. Nuoliin löysin tuton, linkkaan varmaan tänne kunhan kirjoittelen jonkin sorttista merkintää Louisesta. Trivia - aluksi oli tarkoitus tehdä jokin FE -cossi pelistä, jonka olin jo pelannut. Esim. Rhys, Artur, Leanne, Ewan, Tormod, Janaff... Mutta sitten pläräsin eri hahmoja FE wikissä, ihastuin Pentin designiin, näytin semlalle joka vei sen, klikkasin linkistä Louiseen ja - rakastuin uudestaan.


Vuosi ei ole cosplay -vuosi ilman Finnish Tales -ryhmää. Tänä vuonna se on, dundundun, Tales of Graces, joka - mainosmainos - julkaistaan Pohjois-Amerikassa maaliskuussa ja Euroopassa kesällä. Syystä tai toisesta, minun osakseni lankesi olla Hubert Ozwell, päähenkilön pikkuveli ja sotilas. Idea kai lähti siitä, että halusin vaihteeksi cossata hahmoa, jolla on silmälasit(vaikkei se enää mikään ongelma olekaan). Ja sitten joku sanoi, että meissä on jotakin yhdennäköisyyttä...

En edes halua aloittaa tästä puvusta. TOISET pitkät valkoiset saappaat? Turkoosi kokovartalosukka? Lyhyt sininen peruukki? Ja silti, silti odotan innolla että viitsisin aloittaa tämän. Kauluksen takaosassa on kuvio, jonka ehdottomasti haluan kirjailla käsin. Paree siis aloittaa ajoissa.
Jotain masokismia tuon käsinvääntäminen taitaa olla.


Viimeisenä, muttei vähäisimpänä, Emperor Mateus of Palmecia. Final Fantasy II. Emperor of Heaven -version Dissidia -versio. Uuh ja aah, kun tämän näin paluuta ei ollut. tosin oli toinenkin vaihtoehto, mutta ehkä joskus toisena vuonna semla taas vaihteeksi fiittaa, tällä kertaa FFIIstä prinsessa Hildana.

Nättejä, uusia asioita puvussa. Jes!
Kolme siipiparia. Sifonkinen kaapu. Hämmentävä selkäkoriste. Ei jalkoja. Hermeettisen mittainen sauva. Tuo alin kerros tuossa kaavussa on ihana - en malta odoittaa, että pääsen maalailemaan siihen noita pilvikuvioita. Helminauhoihin haluaisin ostaa aivan mahtavia lasihelmiä, mutta katsoo nyt miten rahaa riittää. Saattaa myös olla, että tässä puvussa uskaltaudun lavallekin, mutta apuaentiedäriittääköuskallus!


Nämä nyt ainakin! Jos ehdinjaksanviitsin, haluaisin tehdä vielä jonkin sivuprojektin ja/tai yksinkertaisen puvun. Vaihtoehtoja on muutamia, ja semlankin olen saanut nakitettua parikseni ainakin yhteen :>


Loppubonuksena - Assbell! Tai siis, Asbel Lhant. Tales of Gracesin pääpoju ja puku, jonka teen mutten itselleni. Tilaustyönä taas kerran Ellalle.

Asbel on oikeatsi Elvis.
Asbelin puku on sairas. Paha. Tappava. En varmaan suostuisi edes tekemään sitä, ellen olisi joskus muinoin vuonna 2007(kai) ajatellut Asbelin nähdessäni 'vitsin makeet kuteet ja hyvän värinen tukka. Voisin cossia'. Mielipide muuttui sitten siinä vaiheessa kun ensikertaa näin Asbelin avaavan suunsa - hahmo ärsytti, mutta puku miellytti. Katsokaa nyt noita hihoja.

(ilmoitusluontoisesti, kello on 04:32 kun tämän kirjoitin. Uniaika!)
(ps. oikeasti menin nukkumaan 05:30, ja lähetin tämän kunhan heräsn)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti