tiistai 24. elokuuta 2010

The way the story goes...

Heipä hei ja hauska tavata!
Jospa heittäisimme tämä hirveän tekopirteyden tuonne nurkkaan ja siirtyisimme asiaan. Edellinen blogini kuivahti kasaan kiinostukseni puutteen vuoksi - muutenkin ruoka ja muu kiinnosti enemmän kuin vaatteet, ja ketäpä kiinnostaisi minun pukineeni? En edes tiedä hitustakaan vaatteista tai muodista.
Siksipä päätin aloittaa blogin jostakin minulle hieman tutummasta - cosplaysta.

Näin aluksi voisin vetäistä pienen esittelyn.
Hei, olen Vilma, netissä kuljen nykyään pääasiassa nimellä taivaspoika. Olen lokakuussa täysi-ikäinen ja opiskelen nyt viimeistä vuotta Oriveden Opiston kirjoittajalukiossa. Harrastuksia ovat - cosplayn lisäksi - pelit, kirjat ja elokuvat sekä ajattelu.
Kipinän cosplayn aloittamiseen sain ystävältäni vuonna 2005, kun hän tutustutti minut asiaan. Ensimmäinen pukuni olikin samana vuonna ompelemani Ren Tao Shaman Kingistä. Turha kai mainita, ettei peruukkia ollut..?

Tästä se kaikki alkoi, vaikka seuraava kerta kun cossin puin päälleni oli kaksi vuotta myöhemmin - ja, pakko myöntää... puvun laadussa ei kyllä tapahtunut suurta muutosta, mutta pohjalta on hyvä alkaa.
Nyt, viisi vuotta ensimmäisesta puvustani, voinkin hyvillä mielin todeta, että pitkä matka on tultu ja pitkä matka on vielä edessä, mutta kyllä niitä tuloksia jo näkee. Proppien kanssa en ole vielä taitojani koittanut, mutta viime aikoina on ollut kyllä sellaista poltetta että jos pian voisi...

Tällä hetkellä ommeltujen pukujen lista näyttää tältä:
xRen Tao, Shaman King(2005)
xRoxas & Demyx, Kingdom Hearts(2007)
xHao, Shaman King(2007)
xEdward Elric & Riza Hawkeye, Fullmetal Alchemist(2008)
xAerith, Kingdom Hearts II versio(2008)
xColette Brunel & Lloyd Irving, Tales of Symphonia(2009)
xJade Curtiss & Luke fon Fabre, Tales of the Abyss(2009)
xYoruichi Shihouin, Bleach(2009)
xPreussi/Gilbert Beilschmidt & Itävalta/Roderich Edelstein, Hetalia(War of the Austrian Succession  -univormut)(2010)
xPreussi/Gilbert Beilschmidt & Ruotsi/Berwald Oxenstierna, Hetalia(normaalit univormut)(2010)
xHong Kong, Hetalia(2010)
xNatalia Luzu Kimlasca-Lanvaldear & Mieu, Tales of the Abyss(2010)

..olipas niitä paljon. Demyx, Riza, Lloyd ja Itävalta on siskoni pukuja, Hao, Aerith, Luke, Preussin univormu -versio, Hong Kong ja Mieu ovat yhden kaverini sekä Yoruichi toisen kaverini pukuja. Eli, läheskään kaikki eivät ole olleet minulla itselläni päällä - olen juurikin kaverini hoviompelija. ...pitäähän sitä rahat jostain repiä!

Enkä minä tietenkään kotona puvuissani nyhvää, vaan on muutamassa conissakin tässä vuosien varrella tullut käytyä - Mangapäivät '05, Animecon 2007, Tracon I, Animecon 2008, Animecon 2009, Tracon IV(jossa myös parikilpailuun osallistuimme siskon kanssa), Desucon '09, Tracon V ja Desucon '10 sekä Finncon 2010 nyt muistuvat mieleen - ja kaikenlaisia omia photoshootteja on tullut pidettyä. Niistä ehkä joskus toiste, kuten myös tulevaisuuden cossi-suunnitelmistakin.
Siihen asti, ciao~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti